ΥΠΕΡΑΥΤΟΜΑΤΗ ΨΥΚΤΙΚΗ ΑΠΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗ MCCAIN ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Η εταιρεία παραγωγής προτηγανισμένης πατάτας MCCAIN, σε συνεργασία με την εταιρεία 3PL KLOOSTERBOER, και την εταιρεία σύγχρονων συστημάτων αποθήκευσης και λογισμικού WESTFALIA TECHNOLOGIES, κατασκευάζει μια υπερσύγχρονη Ψυκτική Αποθήκη. Η κατασκευή άρχισε το Νοέμβριο του 2008 στη πόλη Harnes της Βόρειας Γαλλίας και πρόκειται για τη μεγαλύτερη ψυκτική εγκατάσταση στη Γαλλία. Η υπερκατασκευή αυτή στοχεύει σε μεγιστοποίηση της αποθηκευτικής και ενεργειακής απόδοσης. Η χωρητικότητα είναι 68.000 παλέτες. Η εταιρεία WESTFALIA θα εγκαταστήσει το υπεραυτόματο σύστημα αποθήκευσης, μεγίστης αποθηκευτικής απόδοσης.

Με τη χρήση αυτής της εγκατάστασης, η MCCAIN θα κεντρικοποιήσει τα αποθέματά της, τα οποία μέχρι τώρα είναι διεσπαρμένα σε 8 διαφορετικές ψυκτικές αποθήκες. Αυτό θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση του κόστους μεταφοράς. Για τη κατασκευή της αποθήκης, θα χρησιμοποιηθεί η αιχμή της τεχνολογίας. Έτσι, αναμένεται εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 45%, σε σχέση με τις συμβατικές ψυκτικές αποθήκες. Εκτός από τα άμεσα οικονομικά οφέλη, η μείωση των μεταφορών, καθώς και της ενεργειακής απόδοσης, έχει όφελος και για το περιβάλλον (μείωση εκπομπών CO2).

ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Το ύψος της αποθήκευσης είναι 38 μέτρα. Η διακίνηση γίνεται με εννέα πλήρως αυτοματοποιημένους Γερανούς – ρομπότ (AS/RS) και επτά διαδρόμους, σε δυο αποθηκευτικά διαμερίσματα. Η θερμοκρασία είναι -24 C με σύστημα συμπιεστών cascade. Η συγκέντρωση οξυγόνου στην αποθήκη είναι μειωμένη, για αύξηση της διατηρησιμότητας και αύξηση της πυρασφάλειας. Με χρήση πλήρως αυτοματοποιημένων συστημάτων διακίνησης, εξασφαλίζεται συνεχής ροή μεταξύ παραγωγής και αποθήκης. Η αποθήκη έχει μήκος 100 μέτρα, πλάτος 112 μέτρα και ύψος 38 μέτρα. Οι γερανοί θα είναι εξοπλισμένοι με σύστημα Satellite διπλής ανύψωσης, κατάλληλο για παλέτες τύπου Euro (80Χ120) και Βιομηχανικής (100Χ120) βάρους μέχρι 1.000 kg, που θα τοποθετούνται σε σειρές βάθους 16 παλετών. Στο μπροστινό μέρος της εγκατάστασης είναι τοποθετημένη η περιοχή ετοιμασίας παραγγελιών και διανομής, καθώς και η προσωρινή τοποθέτηση εισερχομένων. Αποτελείται από 2 επίπεδα, που επικοινωνούν με ανελκυστήρα. Στο dock υπάρχουν 12 πόρτες φόρτωσης και μια πόρτα πλήρους αυτοματοποιημένης εκφόρτωσης με το σύστημα Speedloader. Περισσότερα από 700 μέτρα ραουλόδρομων συνδέουν τις διάφορες δραστηριότητες του κέντρου. Επίσης, υπάρχει πύλη κατευθείαν σύνδεσης με το γειτονικό εργοστάσιο παραγωγής. Το λογισμικό διαχείρισης αποθεμάτων (WMS) είναι το Savanna.NET της WESTFALIA. Η απόδοση του αποθηκευτικού συστήματος είναι 250 παλέτες την ώρα.

Το ύψος της επένδυσης εκτιμάται στα 42 εκατομμύρια ευρώ. Η λειτουργία της αποθήκης θα αρχίσει αρχές του 2010 και θα γίνει από την εταιρεία 3PL KLOOSTERBOER

Πηγές :

http://www.sdcexec.com/

http://www.freshplaza.com/