ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΟΥΡΙΕΡ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΨΥΧΡΗ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ

Παγκόσμιες εταιρείες Κούριερ, όπως η DHL και η UPS, εγκαινίασαν λύσεις για τη μεταφορά ευπαθών προϊόντων από το κλάδο των φαρμάκων και προϊόντων φροντίδας υγείας.

Η DHL ξεκίνησε ένα Πανευρωπαϊκό πρόγραμμα, που απευθύνεται σε πελάτες που μεταφέρουν μικρές ποσότητες προϊόντων, από το φαρμακευτικό τομέα. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, η θερμοκρασία καταγράφεται συνέχεια και γνωστοποιείται στους χρήστες μέσω GPS. Κάθε πελάτης, έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τη θερμοκρασία σε αληθινό χρόνο. Επιπρόσθετα, όλες οι αποθηκευτικοί χώροι και σταθμοί cross docking που χρησιμοποιεί η εταιρεία, είναι ελεγχόμενης θερμοκρασίας.

Η UPS ανήγγειλε σημαντικές επενδύσεις στο τομέα της μεταφοράς ευπαθών φαρμακευτικών προϊόντων, με χρήση μηχανικής ψύξης ή ξηρού πάγου. Η UPS υλοποιεί το πρόγραμμα "Προληπτική Ανταπόκριση" (Proactive Response), ένα σύνθετο εργαλείο παρακολούθησης, το οποίο «ταιριάζει» δεδομένα πραγματικής και υποτιθέμενης τοποθεσίας του εμπορεύματος και προσφέρει στο χρήστη πολύτιμες πληροφορίες για πιθανές καθυστερήσεις ή προβλήματα θερμοκρασιών. Οι υπηρεσίες ελεγχόμενης θερμοκρασίες προσφέρονται από τη UPS σε 72 χώρες. Επίσης, η UPS σχεδιάζει να ανοίξει ένα κέντρο διανομής προϊόντων φροντίδας Υγείας στο Roermond της Ολλανδίας προς το τέλος του χρόνου.

ΠΗΓΗ : www.iifiir.org